blijf op de hoogteMeld u aan voor de nieuwsbrief

Koffie Specials

6

Bereidingstijd:
90 Minuten

  • 200 g boter, kamertemperatuur
  • 200 g bloem
  • 200 g suiker
  • 4 eieren
  • 130 g rozijnen
  • 2 el bloem extra
  • Cappuccino

Alle recepten

Rozijnencake voor bij de koffie Toegevoegd door: Eet Geniet Leef!

Serveer eens een heerlijke rozijnencake bij de koffie. Een extraatje om je gasten mee te verwennen!

Bereidingswijze:

  • Wel de rozijnen een kwartiertje in warm water. Laat de rozijnen daarna goed uitlekken. Strooi 2 el bloem over de rozijnen en zet apart.
  • Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Doe de boter en de suiker in een mengkom en mix enkele minuten.
  • Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg daarna de bloem toe. Mix tot een egaal beslag.
  • Meng de rozijnen door het beslag. Schenk het beslag in een cakeblik.
  • Zet het cakeblik in de oven en bak de cake in ongeveer 60 minuten gaar.
  • Laat de cake afkoelen. Zet een kop cappuccino en serveer met een plakje rozijnencake.

Tip: test of de cake goed is met behulp van een satéprikker. Komt de satéprikker er schoon uit dan is de cake klaar. 

De'Longhi & Eet Geniet Leef! werken samen aan verrassende recepten om jouw dagelijkse koffiemomentje nóg leuker te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe (koffie) recepten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten! 

Rozijnencake voor bij de koffie | Delonghi Club
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept
1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie