blijf op de hoogteMeld u aan voor de nieuwsbrief

Hoofdgerecht

4

Bereidingstijd:
60 Minuten

Bereid met:
MultiFry FH1396/1

Ingrediƫnten

  • 8 kippenbouten
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper
  • Olijfolie of zonnebloemolie
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel suiker

Alle recepten

Malse kippenbouten uit de MultiFry Toegevoegd door: Dimitri Asciutto

Dimitri maakte deze heerlijke malse kippenbouten in zijn MultiFry. Serveer aardappelpuree en groenten zoals broccoli bij de kippenbouten en je zet super eenvoudig een heerlijke maaltijd op tafel.

Bereidingswijze kippenbouten: 

1. Marineer de kippenbouten met 2 teentjes knoflook en een beetje zout, peper, twee eetlepels zonnebloemolie, 3 eetlepels ketjap manis en 1 eetlepel suiker. Het lekkerste is om dit al 1 dag van te voren in een marinade zak te laten intrekken.

    

2. Doe de kippenbouten in de De’Longhi MultiFry en stel de draaiknop in op ovenstand en de tijd op 40 a 45 minuten.  Stel de temperatuur in op 3 streepjes.

   

3. Sluit het deksel en druk op start.

4. Na ongeveer 40 a 45 minuten zijn ze mooi goudbruin gebakken.

Let op: bij het aanzetten van het oven programma op de MultiFry, staat de tijd standaard ingesteld op 60 minuten, dat is veel te lang voor de kippenbouten. Stel dit bij naar beneden.

   

   

Smakelijk!

Bedankt voor dit leuke recept, Dimitri! 

Malse kippenbouten uit de MultiFry | Delonghi Club
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept
1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie