blijf op de hoogteMeld u aan voor de nieuwsbrief

Desserts

4

Bereidingstijd:
20 Minuten

Ingrediƫnten

  • 200ml ongeklopte slagroom
  • 100ml volle melk
  • 25ml sterke espresso
  • 2 flinke el basterdsuiker
  • 2 eierdooiers
  • Amaretto
  • Kletskoppen

Alle recepten

Koffie amaretto ijs met kletskoppen Toegevoegd door: Eet Geniet Leef!

Nog op zoek naar een dessert voor kerst die niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook leuk uit ziet? Probeer deze lekkernij eens! 
Voor dit recept heb je een ijsmachine nodig. Heb je geen ijsmachine? Dan kun je het natuurlijk ook maken met voorverpakt ijs uit de supermarkt. 
Kies dan bijvoorbeeld voor heerlijk vanille of karamelijs. 

Bereiding:

1. Zorg dat de vriesbak voor het maken van ijs een dag van te voren in de vriezer is geplaatst.

2. Doe de slagroom, volle melk, basterdsuiker en eierdooiers in een pannetje en zet op het vuur. Verhit het roommengsel enkele minuten en blijf af en toe roeren.

3. Zet de sterke espresso en schenk bij het roommengsel.

4. Zet het koffie- roommengsel 30 minuten in de vriezer. Voeg daarna de amaretto toe.

5. Schenk het mengsel in de ijsmachine en draai de ijsmachine totdat er een stevig koffie amaretto ijs is ontstaan.

6. Zet het ijs nog een half uur tot een uur in de vriezer om wat verder uit te harden.

7. Maak met een ijslepel bolletjes koffie amaretto ijs en doe de bolletjes tussen de kletskoppen.


 

De'Longhi & Eet Geniet Leef! werken samen aan verrassende recepten om jouw dagelijkse koffiemomentje nóg leuker te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe (koffie) recepten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten!

Koffie amaretto ijs met kletskoppen | Delonghi Club
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept
1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie