blijf op de hoogteMeld u aan voor de nieuwsbrief

Koffie Specials

15

Bereidingstijd:
20 Minuten

Voor 15 koekjes:

  • 75 g roomboter
  • 150 g bloem
  • 100 g witte basterdsuiker
  • ½ tl bakpoeder
  • 50 hazelnoten
  • Vanille-extract
  • 1 klein ei


Voor de cappuccino:

  • Hazelnootsiroop
  • Cappuccino

Alle recepten

Hazelnoot cappuccino met hazelnootkoekjes Toegevoegd door: Eet Geniet Leef!

Deze cappuccino met hazelnootsiroop is een echte verwennerij. Bij koffie hoort natuurlijk ook een koekje, daarom heb ik er hazelnootkoekjes bij gemaakt. Dit is een simpel recept. Als je geen K-klopper hebt kun je ook een deeghaak gebruiken.

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bevestig de K-klopper in een keukenmachine en klop de boter met de suiker tot een romige massa.
  • Voeg bloem en bakpoeder toe. Meng 1 minuut. Voeg dan ei, vanille-extract en een klein scheutje hazelnootsiroop toe. Mix tot een egale massa.
  • Maak kleine balletjes van het deeg. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier. Druk de balletjes een beetje plat en leg op elk 3 hazelnoten.
  • Bak de koekjes 12-15 minuten. Laat afkoelen.
  • Serveer de koekjes bij een cappuccino met hazelnootsiroop.

De'Longhi & Eet Geniet Leef! werken samen aan verrassende recepten om jouw dagelijkse koffiemomentje nóg leuker te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe (koffie) recepten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten! 

Hazelnoot cappuccino met hazelnootkoekjes | Delonghi Club
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept
1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie