Hoofdgerecht
4
Bereid met:
MultiFry FH1396/1
Ingrediënten
Een heerlijk en simpel recept: gegrilde kabeljauwfilet. Dit recept is ook nog eens super gezond!
Bereiding:
1. Zet een pan water op. Stop de tomaten in het water zodra het water kookt. Laat dit ongeveer 1 à 2 minuten koken. Giet nu het water weg, en doe koud water bij de tomaten. Laat het een beetje afkoelen. Nu kunt u de schil er makkelijk afhalen. Leg de tomaten in een bakje.
Hak nu de platte peterselie fijn met 1 à 2 teentjes knoflook, doe hier een beetje gemalen zeezout bij. En voeg dit toe bij de tomaten.
2. Maak een avocado schoon en verwijder de pit. Pureer de avocado met een staafmixer mooi glad. Voeg nu wat citroensap erbij met wat zout en peper. Wat ook lekker is om er een paar blaadjes munt bij te doen voor een frisse smaak.
3. Smeer 4 kabeljauwfilets in met een beetje olijfolie, peterselie en fijngesneden teentjes knoflook. Bestrooi het met een beetje zout en peper. En leg daarna op de kabeljauwfilets nog een plakje citroen. Plaats nu de bereidingsschaal en het grillrooster in de De’Longhi MultiFry.
4. Draai de knop van de De’Longhi MultiFry op de grill stand en druk de knop in om het grillproces te starten. Stel de tijd in op ongeveer 12 minuten.
5. Kijk na 12 minuten of er al een mooi bruin korstje op de filets komt, bak anders nog een paar minuten verder. Let op: het bakproces van deze MultiFry zal iets sneller gaan dan u gewend bent met een normale oven.
Opmaken van het bord
Maak met twee lepels ronde balletjes van het avocado mengsel en leg deze mooi in een soort driehoek op het bord. Plaats nu naast de avocado een tomaat. Voor de garnering kan er ook een paar plakjes citroen bij gedaan worden en wat dille en een takje peterselie. Plaats nu in het midden de gegrilde kabeljauwfilets.
Maak nu een deressing van olijfolie, peterselie, zout, peper en wat uitgeknepen citroen. Meng dit goed door elkaar. Doe een beetje van de dressing over de vis, avocado en tomaten.
Smakelijk!