blijf op de hoogteMeld u aan voor de nieuwsbrief

Koffie Desserts

8

Bereidingstijd:
45 Minuten

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 150 ml melk
  • 120 g boter
  • 450 g lichtbruine basterdsuiker
  • 2 el sterke espresso

Alle recepten

Espresso fudge Toegevoegd door: Eet Geniet Leef!

Bereidingswijze:

  • Doe de basterdsuiker, boter, melk en gecondenseerde melk in een pan. Zet het vuur laag en smelt de boter en de suiker. Blijf roeren totdat de suiker is opgelost.
  • Breng de massa aan de kook en laat zo´n 15-20 minuten doorkoken. Blijf ondertussen goed roeren met een spatel, ook langs de kanten van de pan. Als je een suikerthermometer hebt, moet de temperatuur rond de 118 graden zijn.
  • Om te testen of de fudge goed is, vul je een kom met ijskoud water. Laat wat van het hete mengsel in het ijswater vallen. Als je een zachte bal van de fudge kunt maken, is het mengsel goed. Zo niet, laat dan nog 5 minuten koken.
  • Haal de pan van het vuur. Voeg 2 el espresso toe en blijf roeren totdat de fudge dikker wordt en zijn glans verliest. Dit kan wel een kwartier duren.
  • Schep het mengsel in een vorm bekleed met bakpapier. Laat de fudge goed afkoelen voor gebruik. Snijd de fudge zodra deze klaar is in blokjes. Erg lekker bij een kop cappuccino. 

De'Longhi & Eet Geniet Leef! werken samen aan verrassende recepten om jouw dagelijkse koffiemomentje nóg leuker te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe (koffie) recepten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten!  

Espresso fudge | Delonghi Club
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept
1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie