blijf op de hoogteMeld u aan voor de nieuwsbrief

Koffie Specials

1

Bereidingstijd:
5 Minuten

  • 1 espresso
  • 20 ml melk

Alle recepten

Espresso cortado Toegevoegd door: Eet Geniet Leef!

De espresso cortado is afkomstig uit Spanje. Traditioneel wordt de cortado gemaakt met een scheutje gecondenseerde melk. Bij de espresso cortado wordt de melk in de koffie geschonken. Het effect is het milder maken van een espresso. 

Een espresso cortado bestaat uit een goede espresso met 20 ml warme melk. De melk mag niet warmer zijn dan 70 graden. Zet de machine bij het maken van het melkschuim op de middelste stand. Om te voorkomen dat er teveel schuim meekomt, laat je het kannetje met melk heel eventjes rusten. Schenk dan langzaam 20 ml warme melk door de cremalaag van de espresso heen. Houdt het melkkannetje iets boven het kopje.

Bereidingswijze:

  • Zet een kopje sterke espresso.
  • Maak melkschuim met het lattecrema systeem.
  • Zet de schuim op de middelste stand.
  • Plaats een melkkannetje onder het tuitje. Bepaal de hoeveelheid melk die je nodig hebt.
  • Laat de melk een paar tellen rusten.
  • Houdt het melkkannetje minimaal 5 cm boven het kopje en schenk dan de melk langzaam door de cremalaag van de espresso heen. 

De'Longhi & Eet Geniet Leef! werken samen aan verrassende recepten om jouw dagelijkse koffiemomentje nóg leuker te maken. Er verschijnen regelmatig nieuwe (koffie) recepten op deze club, dus houd de receptenpagina goed in de gaten! 

Espresso cortado | Delonghi Club
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept
1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie