blijf op de hoogteMeld u aan voor de nieuwsbrief

Koffie Desserts

4

Bereidingstijd:
25 Minuten

  • 150g chocolade druppels
  • 20ml espresso
  • 160ml slagroom
  • 50g poedersuiker
  • 2 eieren, gesplitst
  • 250gr mascarpone
  • Vruchtjes zoals frambozen of aardbeien

Alle recepten

Espresso chocolademousse Toegevoegd door: De'Longhi

Heeft u een diner met vrienden op de planning staan? Ook in het dessert kunt u heel eenvoudig en subtiel de heerlijke koffie uit uw volautomaat toevoegen. 
Wat dacht u van een heerlijke espresso chocolademousse met mascarpone en frambozen? 

Bereidingswijze

  • Begin met het maken van de espresso chocolademousse. Zet een klein kopje espresso en laat afkoelen. 
  • Klop de slagroom stijf. Hou wat opgeklopte slagroom apart om door de mascarpone te mengen.
  • Klop de eiwitten met de poedersuiker tot stevige pieken. Klop dan de eierdooiers luchtig.
  • Smelt de chocolade. Meng de chocolade met de eierdooiers en de espresso. Spatel dan de slagroom en de eiwitten erdoor.
  • Schenk in kopjes en zet 2 uur in de koelkast.
  • Meng mascarpone met wat opgeklopte slagroom en suiker voor het romige laagje tussenin. 
  • Bouw na de 2 uur het toetje op:
    - de espresso chocolademousse zit onderop in het glaasje;
    - dan een laagje mascarpone;
    - daar bovenop nog een klein beetje mousse;
    - bovenop doe je nog wat mascarpone met vruchtjes.
    Tip: een lekkere combinatie is frambozen of aardbeien te gebruiken.

Veel plezier met het bereiden (en opeten) van dit recept!

Espresso chocolademousse | Delonghi Club
Dit recept is nog niet beoordeeld.
Beoordeel dit recept
1 Ster
2 Sterren
3 Sterren
4 Sterren
5 Sterren

Reageer

Er zijn nog geen reacties op dit recept.

reageren

Plaats uw reactie