blijf op de hoogteMeld u aan voor de nieuwsbrief

Merkambassadeur Deborah

"Ik kan niet meer zonder mijn kopje verse espresso in de ochtend!"

Graag wil ik mij even aan jullie voorstellen, mijn naam is Deborah. Mijn leven staat in het teken van voeding, sport en gezondheid. 

Door middel van mijn blog Eet Geniet Leef! wil ik iedereen motiveren om bewust te worden van de eigen eet- en drinkgewoontes en gezonder te gaan leven. 

Het is daarbij voor mij van belang dat je geniet van wat je eet en drinkt!

Waar ik enorm van kan genieten is mijn kopje koffie in de ochtend. Sinds kort heb ik een espressomachine van De'Longhi in mijn bezit, de Eletta Cappuccino ECAM 44.660.B en ben ik meer gaan experimenteren met koffierecepten. Met deze fantastische espressomachine kan ik mijn fantasie de vrije loop laten en heb al een aantal leuke, nieuwe koffierecepten bereid. 

Koffie is gezond! Teveel niet natuurlijk, maar bijna alles waar té voor staat is niet goed. Koffie bevat cafeïne, wat het uithoudingsvermogen vergroot en de alertheid verhoogt. Koffie bevat bovendien waardevolle mineralen en vitamine B3.

Koffie is echt weer een trend in Nederland. De thuisbarista´s zijn in opkomst. Vooral op de warme dagen is ijskoffie helemaal hot!

Op jonge leeftijd dronk ik al graag ´kinderkoffie´: een heel klein beetje oploskoffie met heel veel melk. Nog steeds drink ik graag koffie met veel melk, zoals in een latte machiatto.

Mijn koffiemomentjes 

In de ochtend kies ik het liefst voor een heerlijke kop cappuccino. Een goede Italiaanse koffieboon en een heerlijke dikke schuimkraag. Als basis gebruik ik een extra sterke espresso. Daarna schuim ik volle melk op. En dan: genieten geblazen!

Voor het sporten ga ik voor een espresso macchiato of een espresso cortado voor een boost.

Vroeger hoefde je bij mij niet aan te komen met een espresso, maar sinds ik in het bezit ben van de espressomachine Eletta Cappuccino ECAM 44.660.B begin ik een goede espresso echt te waarderen. Aan de kleur van de cremalaag kun je zien of je een goede espresso hebt gemaakt. Bij mijn eerste kopjes was de cremalaag te licht. Hierna heb ik de maalgraad verfijnd en heb ik dé perfecte espresso ontdekt.

Neem eens een kijkje bij mijn koffierecepten. Ik zal regelmatig nieuwe koffierecepten plaatsen, om jouw koffiemoment elke dag zo speciaal mogelijk te maken!

Probeer eens een koffierecept met ijs uit. De combinatie is verrukkelijk en heerlijk als verfrissende oppepper in de zomer of als dessert.

Geniet van jouw koffiemoment!

Met lieve groet,

Deborah

Merkambassadeur Deborah | Delonghi Club

Reageer

Er zijn nog geen reacties op deze blog.

reageren

Plaats uw reactie